Visum Turkije 2019: actuele regels voor paspoort en idkaart

Heerlijk, je hebt een vakantie naar Turkije geboekt! En dat visum regel je later wel. Helaas gebeurt het dan soms dat iemand er op het laatste moment achterkomt dat het paspoort of de idkaart niet lang genoeg meer geldig is en moet er met de nodige stress een duur noodpaspoort geregeld worden. Of nog erger, je kunt niet eens meer naar Turkije. Om dit te voorkomen kun je beter op tijd controleren of je legitimatiebewijs geldig is voor je reis naar Turkije.

Als je dit jaar naar Turkije gaat dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele regels die voor het visum en het paspoort en idkaart gelden. Als je paspoort of idkaart niet lang genoeg meer geldig is dan mag je misschien niet naar Turkije. Dat zou zonde zijn.

Update februari 2018:
Klik voor een uitleg over de verschillende regels die rondgaan op internet en bij de reisbureau’s zoals Corendon of Tui. En wat nou de juiste regels zijn.

[adsense]

Het visum voor Turkije in 2019

De geldigheid en kosten voor het visum voor Turkije zijn sinds de invoer van het elektronische visum in 2014 niet gewijzigd. Het visum is in totaal 180 dagen geldig, waarbinnen je maximaal 90 opgetelde dagen in Turkije mag verblijven.

Je kunt een visum aanvragen als je een geldig paspoort of identiteitskaart hebt. Heb je een ander soort legitimatiebewijs dan moet je contact opnemen met het Turkse consulaat in Rotterdam via 010 201 2000 of consulate.rotterdam@mfa.gov.tr

Gewijzigde geldigheidsregels voor toegang tot Turkije
Sinds oktober 2015 heeft Turkije de regels voor de geldigheid van het paspoort aangepast. Niet elke website heeft dit aangepast en gebruikt nog de verkeerde oude regels. Wij hanteren altijd de actuele regels die voor 2019 gelden voor het paspoort en de identiteitskaart. Daarnaast controleren we regelmatig of Turkije de regels wijzigt en zonodig passen wij dit meteen aan op de website.

[adsense]

Geldigheidsregels paspoort

Paspoorten met het stempel van Turkije

Je paspoort moet nog minimaal 180 dagen geldig (ongeveer 6 maanden) zijn op de dag dat je in Turkije aankomt. Ook kun je alleen een visum krijgen als je paspoort nog minimaal 180 dagen geldig is vanaf de ingangsdatum van het visum. Klik hier om te berekenen of je paspoort nog lang genoeg geldig is.

Geldigheidsregels identiteitskaart

Nederlandse identiteitskaart

Met een idkaart mag je naar Turkije reizen. Deze idkaart moet ook minimaal 180 dagen geldig zijn om Turkije in te mogen.

Visum voor Turkije aanvragen

Via ons kun je makkelijk en snel het visum voor Turkije aanvragen. Wij doen dit al meerdere jaren voor veel tevreden klanten die ons gemiddeld met een 9,4 beoordelen. Het visum kost € 39,95 per persoon en wordt 7 dagen per week geleverd tussen 09:00 uur ’s ochtends en 23:00 uur ’s avonds. Er kan betaald worden via onder andere iDeal, creditcard, Paypal of bankoverboeking.

[adsense]

Visum met spoed nodig?
Als je een visum met spoed nodig hebt dan is dit geen probleem. Wij gaan meteen met je visumaanvraag aan de slag als je deze met spoed aanvraagt. Je ontvangt het visum binnen 10 minuten tot maximaal 1 uur. [levertijd_spoedvisa]

We wensen je alvast een hele fijne vakantie toe!

Team turkijevisum.be
Mandy van Elp
Mark Kwebeman

19 Antwoorden op “Visum Turkije 2019: actuele regels voor paspoort en idkaart”

 1. Hallo Hilly, als je Turkije verlaat dan wordt er naar de afgelopen 180 dagen gekeken of je daarin niet meer dan 90 dagen in Turkije bent geweest. Het maakt dan niet uit of je een nieuw visum hebt. Er wordt alleen gekeken naar een periode van 180 dagen. Ik hoop dat het hiermee iets duidelijker is.

  Mark

 2. Hallo,

  Ik wil samen met me kinderen naar turkije met de auto. Ikzelf en me kinderen hebben europese id-kaart. Maar tevens hebben ik en me 1 kindje dubbel nationaliteit (turks) moeten wij alsnog visum halen of niet? En kan je bij grens (kapikule) ook visum kopen?

 3. Wij gaan 14 juli naar Turkije. We hebben 3 paspoorten waarvan de einddatum 4 januari 2017 is. Kunnen wij met deze paspoorten naar Turkije? Jullie zeggen dat een paspoort 150 dagen nog geldig moet zijn vanaf het moment dat we de eerste dag in Turkije zijn. Dan zou dit geen probleem moeten zijn. Er is op internet nogal verwarring daarover. De ene zegt 6 maanden geldig bij thuiskomst. De andere 6 maanden vanaf aankomst. Kunt u hierover duidelijkheid geven?

 4. Wij gaan 5 juli weg.Mijn paspoort verloopt op 2 januari.
  Verschillende instanties gebeld,maar niemand geeft een duidelijk antwoord.
  De 1 zegt 8 maanden en anderen een half jaar of 5 maanden of 150 dagen geldig bij aankomst?
  Turkse consulaat neemt niet op.
  Net toch maar een paspoort aangevraagd.
  Neem geen risico.
  Laatste bericht wat ik hoorde was dat het paspoort bij aankomst 6 maanden geldig moet zijn.
  Dan kom ik 3 dagen tekort.

Geef een reactie