Dit zijn de actuele regels die ook nog gelden voor 2017

Regelmatig veranderen de Turkse autoriteiten de regels voor het verkrijgen van een visum voor Turkije. Ook nu zijn de regels weer veranderd. Hier kun je lezen wat de nieuwe regels sinds oktober 2015 zijn. Deze regels zijn van toepassing op alle nationaliteiten die een visumplicht voor Turkije kennen.

Bekijk ons artikel waarom je verschillende regels op internet en bij de reisbureau’s zoals Corendon of Tui vindt.

Het paspoort dat je gebruikt voor je vakantie naar Turkije moet nu tenminste 150 dagen geldig zijn vanaf de dag dat je aankomt in Turkije. Voor identiteitskaarten geldt dit niet.

Op het visum staat de ingangsdatum van het visum. Vanaf 1 januari 2015 moest het reisdocument 240 dagen geldig zijn vanaf de ingangsdatum van het visum. Dit is nu dus weer gewijzigd. Als je vaker met hetzelfde visum naar Turkije reist moet je ervoor zorgen dat je paspoort elke keer tenminste 150 dagen geldig is, zodra je Turkije betreedt. Deze regel is niet van toepassing als je met je idkaart reist.

Is jouw paspoort meer dan 150 dagen geldig? Klik hier om het direct te weten te komen.

Heb je al een visum ontvangen?

Je kunt gewoon naar Turkije reizen. Als je later nog een keer naar Turkije reist met hetzelfde visum dan moet je erom denken dat je paspoort dus nog minimaal 150 dagen geldig is op de dag van aankomst in Turkije.

Reis je met een identiteitskaart?

In tegenstelling tot de 150 dagen regel die geldt voor een paspoort is dit niet nodig bij een idkaart. Je kunt gewoon vrij reizen naar Turkije. Wel moet je idkaart geldig zijn voor de periode dat je in Turkije verblijft.

Visum Turkije nodig?

Klik hier om direct je visum voor Turkije aan te vragen

Voor 23:00 uur besteld is vandaag ontvangen. En vertrek je binnen 2 dagen dan ontvang je het visum binnen 10 minuten tot maximaal 1 uur van ons, zonder extra kosten.