Actuele regels voor geldigheid paspoort of idkaart naar Turkije

Dit zijn de actuele regels die ook nog gelden voor 2018

Regelmatig veranderen de Turkse autoriteiten de regels voor het verkrijgen van een visum voor Turkije. Ook nu zijn de regels weer veranderd. Hier kun je lezen wat de nieuwe regels sinds oktober 2015 zijn. Deze regels zijn van toepassing op alle nationaliteiten die een visumplicht voor Turkije kennen.

Bekijk ons artikel waarom je verschillende regels op internet en bij de reisbureau’s zoals Corendon of Tui vindt.

Op het visum staat de ingangsdatum van het visum. Vanaf 1 januari 2015 moest het reisdocument 240 dagen geldig zijn vanaf de ingangsdatum van het visum. Dit is nu dus weer gewijzigd. Als je vaker met hetzelfde visum naar Turkije reist moet je ervoor zorgen dat je paspoort of idkaart elke keer tenminste 180 dagen geldig (bijna 6 maanden geldig) is, zodra je Turkije betreedt.

Is jouw paspoort meer dan 180 dagen geldig? Klik hier om het direct te weten te komen.

Geldigheid idkaart

Ondanks dat Turkije niet bij de EU hoort mag je hier wel met je Nederlandse identiteitskaart naartoe reizen. Je idkaart moet nog minimaal 180 dagen (bijna 6 maanden) geldig zijn op de dag van aankomst in Turkije. Bekijk of je idkaart niet te kort geldig is voordat je een visum aanvraagt: controleer geldigheidsduur idkaart

Als je jonger bent dan 18 jaar dan is je identiteitskaart 5 jaar geldig. Voor personen ouder dan 18 is de idkaart 10 jaar geldig.

Geldigheid paspoort

Je paspoort moet nog minimaal 180 dagen (bijna 6 maanden) geldig zijn op de dag van aankomst in Turkije. Bekijk of je paspoort niet te kort geldig is voordat je een visum aanvraagt: controleer geldigheidsduur paspoort

[adsense]

Spoed of noodpaspoort

Is je paspoort of idkaart te kort geldig? Vraag dan op tijd een nieuwe aan via je eigen gemeente. Als je vakantie naar Turkije al snel is, dan kun je soms nog een spoedpaspoort aanvragen.

Wanneer een nieuw paspoort of idkaart via de gemeente niet meer mogelijk is dan kun je bij de marechaussee een noodpaspoort ontvangen. Dit paspoort kun je nog dezelfde dag ontvangen op het vliegveld waar vandaan je vertrekt. Bel het gratis nummervan de marechaussee 0800-1814 voor meer informatie.

Heb je al een visum ontvangen?

Je kunt gewoon naar Turkije reizen. Als je later nog een keer naar Turkije reist met hetzelfde visum dan moet je erom denken dat je paspoort of idkaart dus nog minimaal 180 dagen geldig is op de dag van aankomst in Turkije.

[adsense]

Visum Turkije nodig?

Klik hier om direct je visum voor Turkije aan te vragen

Voor 23:00 uur besteld is vandaag ontvangen. En vertrek je binnen 2 dagen dan ontvang je het visum binnen 10 minuten tot maximaal 1 uur van ons, zonder extra kosten.

110 Replies to “Actuele regels voor geldigheid paspoort of idkaart naar Turkije”

 1. Katrien Van Otten Het visum blijft dezelfde geldigheidsduur van 180 houden. Je reisdocument moet nu bij elke keer dat je naar Turkije reist (dus ook als je het visum vaker gebruikt) tenminste 150 dagen geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst.

 2. Even voor de zekerheid, want ik word helemaal gek van de verschillende dingen die er te lezen zijn op verschillende sites. Mijn visum gaat in op 05-07-2015. Mijn ID is geldig tot 22-02-2016, is dit dan in orde? Want op sommige sites lees je dat t weer 8 maanden geldig moet zijn en bij de andere weer 6. Heel stressvol dit haha.

 3. Hallo Daryl, je kunt gerust op vakantie hoor! Je hebt gewoon een geldig visum en ook je idkaart is lang genoeg geldig. Zodra je in Turkije komt moet je idkaart nog minimaal 5 maanden geldig zijn, dat is dus helemaal in orde. Fijne vakantie!

 4. Op 1 januari was de regel ingevoerd dat een reisdocument minimaal 240 dagen geldig moest zijn. Deze nieuw regel heeft het aantal dagen dus weer verminderd. Deze informatie komt van de Turkse overheid.

 5. Ik ga 3x per jaar naar turkije en het domme is…. er wordt totaal niet gekeken naar je visum. Leg het er altijd bij en ongekeken stempelen ze mijn paspoort

 6. Vaak hoeven ze het visum niet te bekijken, omdat ze dan al in hun computer zien dat u een geldig visum hebt. Toch raden wij altijd aan om het visum uitgeprint mee te nemen, omdat er soms wel een extra controle plaatsvindt met het papieren visum.

 7. Ik heb een visum dat geldig is tot 27 september, mijn ID is geldig tot en met 1 november. Kan ik op 20 september naar Turkije reizen en op 1 oktober terug naar NL op deze documenten of moet ik een nieuwe ID aanvragen, en dus ook een nieuw visum?
  Niet duidelijk allemaal.

 8. Als je op 20 september naar Turkije gaat dan zou je idkaart geldig moeten zijn tot minimaal 17 februari 2016. Je moet in dit geval dus een nieuwe idkaart aanvragen en daardoor ook een nieuw visum, omdat je dan nieuwe idkaart gegevens hebt.

  Daarnaast is je visum geldig tot 27 september en geef je aan op 1 oktober terug te reizen. In dit geval heb je sowieso een nieuw visum nodig, omdat je huidige visum niet lang genoeg geldig is.

 9. turkijevisum.be Dat is een foutje, mijn visum is geldig tot en met 27 oktober….Maar goed, ik moet sowieso alles opnieuw aanvragen, beetje vreemd, dat een visum én een ID geldig is tot een bepaalde datum, maar uiteindelijk toch niet meer geldig is….

 10. Kan ik ook op de airport in turkije zelf een visum halen? Ik vlieg namelijk donderdag naar turkije toe maar krijg nu te horen dat je tegenwoordig niet meer op de airport zelf in turkije een visum kan krijgen klopt dit?

 11. Heb je als inwoner van Marokko dus je reist met een marokkaans paspoort nu een visum nodig ivm die conflicten daar?Of is die regel ongewijzigd???

 12. Hoi. mijn visum is geldig tot 29-nov 2015. mijn paspoort is geldig tot 1-maart-2016.Ik ga op 8-sep tot 29-sep-2015 op vakantie. ik ik nog gewoon met mijn paspoort reizen of moet ik een nieuwe aanvragen.
  Gr. Albert Netten

 13. turkijevisum.be Je informatie klopt niet! Je kan nog steeds een visum kopen op het vliegveld in Turkije. Je paspoort of Id moet wel minimaal half jaar geldig zijn.

 14. Gulcan Sarac Dank je wel voor je reactie! Wij horen overal van de reisorganisaties dat het niet meer zou kunnen. Weet jij zeker dat het nog kan en weet je of je op elk vliegveld nog een visum kunt kopen?

 15. Ik snap er ook niks van ik overweeg Turkije maar er is 1 persoon waarvan de id afloopt op 2 febr 2016, we hebben geen visum nog niet betekent dat dat je op geen enkele manier Turkije in kan? We willen rond 18 aug weg voor 8 of 9 dagen met een georganiseerde reis

 16. Hoelang moet een paspoort nu geldig zijn van aankomstdag in Turkije, 6 maanden of 5 maanden? Als we zeg maar 28 of 29 september zouden willen vertrekken en onze paspoorten verlopen op 10 maar 2016 kunnen we dan nog met deze paspoorten reizen??

 17. Om een visum te kunnen krijgen dan moet een legitimatiebewijs nog minimaal 180 dagen (6 maanden) geldig zijn. Als je al een visum hebt dan kun je met hetzelfde visum reizen als het legitimatiebewijs nog minimaal 150 dagen (5 maanden) geldig is.

  Met je huidige visum moet je paspoort minimaal tot 25 februari 2016 geldig zijn.

 18. Ik ga voor de 2e keer op hetzelfde visum naar Turkije. En wel op 29 september 2015 voor 8 dagen. Mijn bestaande visum is geldig tot 30 januari 2016 (180 dagen na mn vorige vakantie van 4 augustus 2015).
  Nu mijn vraag…mijn paspoort is geldig tot 11 april 2016. MIjn boekingskantoor (D reizen) geeft tegenstrijdige informatie, diverse sites geven tegenstrijdige informatie en ik wil gewoon gezellig op vakantie. Dus is mijn paspoort lang genoeg geldig?

 19. Als je een nieuwe idkaart hebt moet je ook een nieuw visum. De gegevens van je nieuwe kaart komen namelijk niet meer overeen met die op het visum. En het visum is helaas na levering niet meer aan te passen.

 20. Ja, je idkaart is meer dan lang genoeg geldig. Als je nog geen visum hebt dan moet deze geldig zijn tot minimaal 16 april 2016. Als je nog een geldig visum hebt dan moet je idkaart geldig zijn tot minimaal 17 maart 2016. Veel plezier!

 21. Ik ga 15 oktober naar Istanbul. Mijn paspoort is geldig tot 16 maart 2016. Dit is 5 maanden. Ik heb afgelopen week een visum sangevraagd en ontvangen. Kan ik hiermee naar Turkije of moet ik met een spoedprocedure maandag een nieuw paspoort aanvragen?

 22. Als je op 15 oktober in Turkije aankomt dan moet je paspoort nog minimaal geldig zijn tot 12 maart 2016. Je kunt dus prima op vakantie naar Turkije. Veel plezier!

 23. Vraagje..

  Ik reis binnenkort naar Turkije. Ik heb een Nederlandse paspoort en marokkaanse idkaart. Ik denk dat ik wel een visum nodig heb?

  Mijn man heeft een Marokkaanse paspoort en een Duitse verblijfskaart is voor hem de visum niet nodig?

  Alvast bedankt voor uw antwoord.

 24. Vraagje..

  Ik reis binnenkort naar Turkije. Ik heb een Nederlandse paspoort en marokkaanse idkaart. Ik denk dat ik wel een visum nodig heb?

  Mijn man heeft een Marokkaanse paspoort en een Duitse verblijfskaart is voor hem de visum niet nodig?

  Alvast bedankt voor uw antwoord.

 25. Ik had een visum tot 14 oktober 2015. Ik ben op 6 oktober 2015 Turkije binnen gekomen met een nieuw visum en ga op december 2015 weer naar Nederland. Heb ik goed gehandeld of kan ik problemen krijgen.
  Hermie Bos

 26. Ik had een visum tot 14 oktober 2015. Ik ben op 6 oktober 2015 Turkije binnen gekomen met een nieuw visum en ga op december 2015 weer naar Nederland. Heb ik goed gehandeld of kan ik problemen krijgen.
  Hermie Bos

 27. Hallo Hermie, als je nieuwe visum geldig is gedurende de periode dat je in Turkije bent dan is dit geen probleem. Maar je mag wel maar maximaal 90 dagen opgeteld in Turkije verblijven gedurende de afgelopen periode van 180 dagen.

  Ben je bijv. in de afgelopen 180 dagen al 20 dagen in Turkije geweest, dan mag je nog 70 dagen in Turkije verblijven.

 28. turkijevisum.be kunt u voor mij dezelfde vraag beantwoorden, want ik ga voor een weekje naar turkije in april 2016, ik heb wel een marokkaanse id, moet ik dan alsnog een visum aanvragen?

 29. Hallo Hilly, op het moment dat je Turkije verlaat mag je in de daarvoor liggende 180 dagen (ongeveer 6 maanden) niet langer dan 90 dagen in totaal in Turkije zijn geweest.

 30. Hallo Philip, je kunt het visum nu al aanvragen. Wel is het zo dat deze pas 3 maanden voor de ingangsdatum in mei kan worden aangevraagd. Je zult hem dan dus niet direct nu al ontvangen, maar wat later van ons.

  Vriendelijke groet,
  Mark Kwebeman
  turkijevisum.be

 31. Hallo Philip, je kunt het visum nu al aanvragen. Wel is het zo dat deze pas 3 maanden voor de ingangsdatum in mei kan worden aangevraagd. Je zult hem dan dus niet direct nu al ontvangen, maar wat later van ons.

  Vriendelijke groet,
  Mark Kwebeman
  turkijevisum.be

 32. Hallo,
  Heb even een vraagje
  Ik ga van 24 maart tot 28 maart 2016 naar Istanbul. Nu heb ik nog een visum geldig tot 13 april 2016 dus hiermee kan ik Turkije in en uit. maar nu is mijn id-kaart verlopen op 30 juni 2016. Geeft dit dan problemen. K snap er helaas niet zoveel meer van, van alle vernieuwde regels

 33. Hallo Tanja, ik kan me voorstellen dat het verwarrend is als de regels steeds wijzigen. Op dit moment is het zo dat je idkaart nog geldig moet zijn voor de periode dat je in Turkije verblijft. Ook mag je maximaal 90 dagen in Turkije zijn geweest in een periode van 180 dagen op de dag dat je Turkije verlaat. Als dat bij jou geen probleem is dan kun je met je idkaart naar Turkije reizen.

 34. Hallo
  Heb even een vraagje ?
  Ik ga in maart 3 weken naar Turkije tot 27/03/2016
  Maar nu is mijn Irakees paspoort op 30/05/2016 verloopt . Geef dit een probleem . Ik snap er helaas niet zoveel meer van ?
  Hoor ik het graag

 35. Wij gaan 30 Mei met 2 personen naar Turkije. Visum op de luchthaven bij aankomst kan niet meer, begrijp ik. Waar kan ik die het voordeligst bestellen hier in Nederland?

 36. Hallo, wij gaan 30 april 2016 een week naar Turkije, mijn paspoort is geldig tot 2 januari 2017. Moet ik een nieuw paspoort aanvragen of geldt die 150 dagen en zit ik safe?

 37. Hallo Leyla, als je met je Nederlandse paspoort naar Turkije reist dan moet deze 150 dagen geldig zijn. Als je met een Turks paspoort reist dan heb je geen visum nodig.

 38. Bij visumaanvraag met id hoeft het id niet langer geldig te zijn dan de laatste dag van het verblijf in Turkije. Geldt dat ook voor het Belgische id?

 39. Vandaag zou ik dus van Oslo naar Antalya vliegen en mijn paspoort is geldig tot 21 augustus. Ik kwam er dus niet in. Het rare vind ik dan dat ik wel een visum kreeg van het ministerie van Turkije . Er staat daar ook in dat je een waarschuwing krijgt als je paspoort niet meer geldig is , nou ik heb dus geen waarschuwing gekregen. Vliegtuig weg, geld weg , geen nieuw paspoort, nieuwe tickets boeken…dus de hele vakantie is naar de knoppen en mijn geld is weg nu van mijn reis. Balen en nog eens balen zeg.

 40. Hi, my Dutch boyfriend and me (German) are visiting Turkye from 5th to 12th April. I just got a new pasport but the one of my boyfriend is only valid until May 2016. I'm suddenly panicking because the rules for German pasports are so much easier. Will he now not be able to travel to Turkye?

 41. Hallo Petra, als je op 26 maart naar Turkije ging dan moest je paspoort minimaal geldig zijn t/m 22 augustus. Net helaas 1 dag te weinig dus. Enorm balen zeg!!

 42. Hello Tamina, thanks for your message. With his current passport, your boyfriend will not be able to travel to Turkey. He will need a new passport in order to obtain a visa, or he can travel with a Dutch ID card which has to be valid at least untill the 12th of april.

 43. turkijevisum.be Okee dat snap ik ondanks dat ik dit niet wist. Maar waarom kreeg ik dan wel een visum als het niet stemt met mijn paspoort dan? Ik moet hier wel even vermelden dat ik een noorse paspoort heb maar dat maakt niet uit.

 44. Ik heb vandaag reispapieren ontvangen en daar staat op dat reisdocument nog 8 maanden geldig moet zijn na vertrek uit Turkije.
  Onze reis is van 25 april t/m 2 mei en mijn paspoort is geldig tot 27 december 2016 zou dus 5 dagen tekort zijn als verhaal reisbureau klopt. Wij vertrekken vanuit Düsseldorf

 45. Het maakt niet uit waar vandaan je naar Turkije vliegt. Het gaat erom welke nationaliteit je hebt. Als je dus Nederlands of Belgisch bent dan moet je een visum aanvragen.

 46. Wij gaan 23april 2016 voor 8dgn naar turkije. Mijn kinderen hun id kaart is geldig tot 9juni 2016. Kunnen zij zonder problemen mee? Heb inmiddels al een visum maar twijfel nu toch

 47. Ik snap wel dat Jessica Wingelaar twijfelt, want reisbureau's geven andere informatie. Dit is verwarrend.

  – Neckermann zegt nl dat je identiteitskaart nog minimaal 60 dagen geldig moet zijn na het aflopen van je visum. Omdat het visum 6 maanden geldig is en voor meerdere bezoeken geldig is…
  http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/

  – Corendon zegt dat ook: "Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig te zijn. Dit betekent dat uw reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn."http://www.corendon.nl/vragen/reisdocumenten/visum-turkije

  – Sunweb zegt ook voor Turkije, "het is noodzakelijk dat jouw ID-kaart nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.":
  http://zon.sunweb.nl/reisinfo/reisdocumenten.htm

  Dus wanneer je dit leest, zou men toch echt denken dat in geval van Jessica er toch snel een nieuw IDkaart aangevraagd moet worden voor haar kinderen..

  Wie heeft hier nu gelijk, verstrekken Corendon, Sunweb én Neckermann dan de verkeerde informatie?

 48. Beste Jessica, zie mijn reactie die ik hierboven zonet geplaatst heb. Als de informatie van Neckermann, Sunweb en Corendon klopt dan moet je wél degelijk (snel) een nieuw ID aanvragen voor je kinderen!

 49. Hallo Annemieke, ik snap heel goed dat dit erg verwarrend is en je waarschijnlijk meer vertrouwd op de informatie van de reisbureau's. Maar zoals je ziet zijn ze zelfs onderling van elkaar verschillend over de regels. Dit komt omdat Turkije vorig jaar een paar keer de regels heeft aangepast, de laatste keer in oktober 2015.

  De regels die sinds die tijd gelden hanteren wij voor de visumaanvragen. De reisbureau's hebben dit gek genoeg niet opgepikt en hanteren nog de oude regels. Wij leveren het visum op basis van de nieuwe regels sinds oktober vorig jaar aan onze klanten zonder problemen. Men kan dus gewoon op de idkaart reizen als die maar lang genoeg geldig is voor de gehele vakantie.

  Mark

 50. turkijevisum.be bedankt maar mijn turkse collega heeft telefonisch contact gehad met turks consulaat en die twijfelen ook en geven advies 90dg geldig. Ik ga toch nog maar snel nieuwe id bewijzen regelen…grrr

 51. Wij gaan volgende week naar Turkije en hebben al visum in huis daarvoor. Nu zit is de id kaart van mijn dochter kapot gegaan en hebben we en nieuwe moeten aanvragen. Moet ze nu ook een nieuw visum?

 52. Wij gaan 24 April voor 9 dagen naar Turkije het paspoort van m'n man is tot 28 december geldig en de ID van m'n dochter ook tot 28 december In Duitsland waar we de reis geboekt hebben zeggen ze dat het nog 8 maanden geldig moet zijn bij thuiskomst en bij een Nederlands reisbureau het zelfde. Nu heb ik vandaag gebeld met het Turkseconsulaat in DenHaag en die zegt weer het moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Ik ben echt bang dat ze daar straks problemen gaan maken op de luchthaven. Ik vind dit zo verwarrend!!!! Heb ook niet veel zin om 8 maanden van te voren een paspoort te gaan verlengen.
  WIE heeft het juiste antwoord????

 53. De nieuwe idkaart zal dan ook een nieuw documentnummer krijgen en een nieuwe ingangs- en verloopdatum. Helaas kan het visum niet gewijzigd worden en moet er dan ook een nieuw visum worden aangevraagd.

 54. Wij hebben het juiste antwoord. Het paspoort moet minimaal 5 maanden geldig zijn op de aankomstdag en de idkaart minimaal geldig voor de periode dat zij in Turkije is. Dit zijn de officiele regels van Turkije, terug te lezen op http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa (let ook op de uitzondering die voor idkaarten van toepassing is).

  Deze regels zijn al sinds oktober vorig jaar van toepassing en hanteren wij ook sinds die tijd zonder ook maar 1 probleem met onze klanten en hun idkaart.

  Ik hoop dat je zo wat meer gerustgesteld bent. ^Mark

 55. turkijevisum.be
  Hallo Mark,

  Ik heb de link gevolgd die hierboven staat maar die regels die jullie hanteren lees ik niet terug? En een uitzondering voor ID kaart is een uitzondering dat wij en een aantal landen op uitzondering met ID kaart mogen reizen naar turkije dus ook jullie hebben de regels niet goed gelezen of de link is niet de juiste???

 56. turkijevisum.be
  Hallo Mark,

  Ik heb de link gevolgd die hierboven staat maar die regels die jullie hanteren lees ik niet terug? En een uitzondering voor ID kaart is een uitzondering dat wij en een aantal landen op uitzondering met ID kaart mogen reizen naar turkije dus ook jullie hebben de regels niet goed gelezen of de link is niet de juiste???

 57. turkijevisum.be heb dus ook een klein typfoutje gemaakt op het visum van mij zelf met de doopnamen i.p.v Catharina heb ik er per ongeluk Catherine van gemaakt kunnen ze daar moeilijk over doen?

 58. Ir Ma Ma Het is een beetje verstopt, maar dit is de officiele regel:

  In order to enter Turkey having a visa with 90 days “duration of stay”, foreigners should hold a travel document valid at least for an additional 60 days which totals to 150 days (90 days + 60 days) of validity at the time of entrance.

  The following categories are exempted from this provision:
  – Citizens of countries who are allowed to enter Turkey with their national ID’s in accordance with “European Agreement on Regulations governing the Movement of Persons between Member States of the Council of Europe”,

  http://www.mfa.gov.tr/countries-whose-citizens-are-allowed-to-enter-turkey-with-their-national-id_s.en.mfa

  Er is dus een regel dat je legitimatie minimaal 150 dagen geldig moet zijn op de dag van aankomst. Maar dit geldt dus niet voor idkaart, zoals daaronder te lezen is en te bekijken via de link.

 59. turkijevisum.be
  Ik heb idd die regel gelezen maar er staat niet je dan alleen je verblijf een geldig ID nodig hebt? Waar halen jullie dat vandaan?

 60. Volgende de site van het turkse ministerie van buitenlandse zaken, zie:

  http://www.mfa.gov.tr/passport-validity-requirements-while-entering-turkey-in-accordance-with-law-on-foreigners-and-international-protection.en.mfa

  Je paspoort moet dus 150 (90+60) dagen geldig zijn op het moment dat je turkije binnenkomt (time of entrance). Volgens dezelfde pagina gelden die restricties niet voor een id-kaart.

  Ik denk dat die tegenstrijdige informatie van de reisorganisaties te maken heeft met een verkeerde interpretatie van die regels.

 61. NB:

  "In accordance with international agreements and special legal provisions, the following categories are exempted from this provision"

  betekent

  "In overeenstemming met internationale afspraken en bijzondere wettelijke bepalingen, zijn de volgende categorieën vrijgesteld van deze bepaling"

 62. ik zie nu dat turkijevisum die website ook al noemt, dat was vanmiddag nog niet.

  Die 6 maanden geldt voor "- Holders of diplomatic, special and official passports". Wij gewone burgers hebben trouwens een 'ordinary passport'

 63. turkijevisum.be Hoe zit dat met voornaam van de vader/moeder, moeten die ook exact gelijk zijn aan de doopnamen zoals in het paspoort van de ouders staan of volstaat dan de gewone/eerste voornaam (ik heb daar per abuis alleen mijn eerste voornaam ingevuld). De voornamen van de ouders staan niet op de id-kaart van de kinderen, dus je kunt niet zeggen dat de gegevens op het visum niet overeenkomen met de gegevens op de id-kaart.

 64. Farulda Okie De namen van de ouders zijn niet verplicht en hoeven daarom ook niet ingevuld te worden. Wij vragen dit ook niet bij de visumaanvraag. Dus wat je hier invult maakt niets uit.

 65. Farulda Okie Wij hanteren inderdaad die regels. Wanneer Turkije de regels aanpast dan wordt dit hier ook altijd aangepast. De oude regels die de verschillende reisbureau's gebruiken hebben hier ook ooit op gestaan. Dus wij snappen niet goed waarom ze dan nog wel de oude regels hanteren.

Comments are closed.