De geldigheid van het visum Turkije is 180 dagen (dus ongeveer een half jaar). U kunt het visum aanvragen als u een paspoort of identiteitskaart heeft. Het paspoort moet nog minimaal 150 dagen geldig zijn, na de ingangsdatum van het visum of op de dag dat u in Turkije aankomt. Bereken hier de minimale geldigheidsduur van uw legitimatiebewijs.

De 150 dagen regel is niet van toepassing voor mensen die met een identiteitskaart naar Turkije reizen. Hiervoor gelden geen speciale regels. Uiteraard moet je idkaart nog wel geldig zijn voor de periode dat je in Turkije verblijft.

Het visum is geldig vanaf de datum die u invult bij de aanvraag. U hoeft niet exact op dezelfde datum in Turkije aan te komen. Zolang u maar niet eerder dan de ingangsdatum van het visum aankomt, anders is het visum nog niet geldig.

Als u vaker binnen een half jaar op vakantie gaat dan kunt u hetzelfde visum nogmaals gebruiken. Voorwaarde is wel dat u met dit visum maximaal 90 dagen achtereen in Turkije verblijft. Daarnaast dient uw paspoort nog minimaal 150 dagen geldig te zijn op de dag van aankomst in Turkije. Dit geldt niet voor idkaarten.

Visum Turkije geldigheid bij verblijf van meer dan 90 dagen

Als u langer dan deze 90 dagen wilt blijven, omdat u bijvoorbeeld gaat overwinteren, dan is het visum van TurkijeVisum.be niet geschikt voor u. U kunt dan het beste contact opnemen met het Turkse consulaat in België.

Visum Turkije vervalt tijdens uw verblijf

Als u op reis naar Turkije gaat en uw visum vervalt in de periode dat u op vakantie bent dan dient u een nieuw visum aan te schaffen dat ten laatste ingaat op de datum dat u in Turkije arriveert.

Bijvoorbeeld: u heeft een visum aangeschaft met ingangsdatum 1 juni. Deze is dan geldig tot 27 november. Stel dat u een tweede vakantie naar Turkije heeft geboekt van 21 tot 29 november. Uw visum vervalt op 27 november, dus tijdens uw reis. In dit geval moet u een nieuw Turkije visum aanvragen.

In bovenstaand voorbeeld dient het visum uiterlijk 21 november in te gaan. Het visum is uw toegangsbewijs voor Turkije en wordt bij aankomst in het land gecontroleerd en gestempeld.