Duidelijkheid regels visum Turkije voor paspoort en idkaart

Wij krijgen dagelijks veel vragen over wat nou de juiste regels zijn om naar Turkije te kunnen met een paspoort of identiteitskaart. Er gaan meerdere regels rond op internet en ook de reisbureau’s zoals Corendon, Tui en de ANWB zijn verschillend in de informatie over de regels. Waarom zijn er verschillende regels in omloop?

De 8 maanden regel

Op 1 januari 2015 had Turkije een nieuwe regel ingevoerd waarbij je paspoort en idkaart nog minimaal 60 dagen extra geldig moest zijn na afloop van het visum. In totaal moest je legitimatie dus minimaal 8 maanden zijn. In de zomer van vorig jaar is dit afgeschaft en gewijzigd.

[adsense]

 

Huidige regels voor paspoorten en idkaarten

Sinds oktober 2015 vorig jaar moet je paspoort of idkaart minimaal 180 dagen (ongeveer 6 maanden) geldig zijn op de dag dat je in Turkije aankomt. Als je paspoort dat niet is dan kun je geen visum krijgen en mag je ook Turkije niet in. Klik hier om de geldigheid van je paspoort te berekenen.

Samenvatting actuele regels voor het visum Turkije in 2018:
– Paspoort of idkaart minimaal 180 dagen geldig op de aankomstdag (controleer geldigheid paspoort)

Vraag vandaag je visum aan

[adsense]

Wat moet je nou geloven?

Als je contact opneemt met het Turkse consulaat dan kunnen ze geen duidelijkheid geven over de actuele regels. Zelf weten ze het schijnbaar ook niet goed. De reisbureau’s en verschillende andere visumwebsites blijven gewoon de oude regels hanteren en controleren niet goed wat de actuele regels zijn.

Informatie van het Turkse consulaat in Rotterdam
Bij navraag bij het Turkse consulaat in Rotterdam hebben wij per e-mail bevestigd gekregen dat de bovenstaande regels van toepassing zijn voor paspoorten en idkaarten. Helaas merken wij dat de uitleg die het consulaat geeft aan de telefoon niet overeenkomt met de regels die zij ons bevestigd hebben. Waarschijnlijk snappen ze het zelf ook niet meer.

Wij hanteren altijd de actuele regels die op de officiële website van de Turkse overheid staan en controleren dit dagelijks: www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa

[adsense]

 

Wij leveren het visum voor Turkije sinds oktober 2015 volgens deze nieuwe regels zonder dat er ook maar één probleem is geweest. We hopen je hiermee duidelijkheid te kunnen geven over de actuele regels voor paspoorten en idkaarten, zodat je gerust naar Turkije kunt. En we hopen dat iedere visumwebsite en reisbureau ook de actuele regels zal hanteren, zodat er geen onduidelijkheid meer is.

Visum voor Turkije nodig

Als je naar Turkije gaat dan heb je naast een geldig paspoort of identiteitskaart ook een visum nodig. Deze kun je via ons aanvragen. Wij leveren het visum 7 dagen per week tussen 09:00 en 23:00 uur ’s avonds.

Vraag hier je visum voor Turkije aan

[adsense]

22 Replies to “Duidelijkheid regels visum Turkije voor paspoort en idkaart”

 1. Wie er wel of niet een visum nodig heeft is per land afgesproken tussen het land en Turkije. Zo komt het dat Duitsers geen visum nodig hebben en Nederlanders wel. En soms is de geldigheidsduur van het visum per land ook nog verschillend.

 2. Wij hebben afgelopen zaterdag problemen gehad met de idkaart van mijn zoon. Geldig t/m 31 augustus. Maar hij mocht er dus niet mee naar Turkije reizen. Er werd gezegd dat de regels zijn verandert en er MOEST een nood document aangemaakt worden met de bijbehorende kosten…

 3. Als de vlieg maatschappij, douane Schiphol of douane Turkije moeilijk doen trek je denk ik toch aan het kortste eind….op wie kan je op z'n moment terug vallen ???

 4. turkijevisum.be Het was 23-4 in de vroege ochtend. Vertrekhal 3 op Schiphol, de grond stewardess bij het afgeven van de bagage. ID moest minimaal 150 dagen geldig zijn. Vervolgens naar een andere stewardess naar de TUI balie gelopen. Deze bevestgde het verhaal en stuurde hem naar de marechaussee in vertrekhal 1 voor een nood document.

 5. turkijevisum.be nog een aanvulling..hij is dus uiteindelijk met dit nood document door de douane in NL gegaan. Maar in Turkije heeft hij het nood document even achtergehouden en met zijn eigen ID kaart door de douane gegaan, omdat het visumnummer correspondeerde met zijn eigen ID kaart. Zonder problemen doorgelaten!! Sterker zelfs..de man bekeek niet eens zijn visum document, maar alleen zijn ID kaart!

 6. Judith van Veen Dat is allemaal wel heel erg vervelend! Wij hanteren deze regels al sinds oktober vorig jaar zonder ook maar 1 probleem. Dat de Turkse douane je zoon doorgelaten heeft geeft wel aan dat ze in Nederland helaas helemaal niet goed op de hoogte zijn van de regels.

  Het klopt overigens dat ze vaak het visum zelf niet bekijken. Ze kunnen in hun computersysteem zien op basis van de persoonsgegevens of die persoon een visum heeft. Mocht er twijfel zijn dan zullen ze om het visum vragen.

  Je hebt nu dus eigenlijk voor niets een nooddocument moeten aanschaffen. Als ik jou was zou ik hier werk van maken bij de betreffende partijen, aangezien je zoon gewoon met zijn (volgens hun verlopen) idkaart Turkije is binnengekomen. Je kunt daarbij ook aangeven dat je zoon een geldig visum heeft gekregen op basis van zijn idkaart.

 7. turkijevisum.be Dit is helder dan. Restitutie lijkt mij dus op zijn plaats. Met name wat je zegt over dat geldige visum op basis van zij ID kaart, daar had ik nog niet bij stil gestaan..Trouwens lekker..de marechaussee gaf nog aan dat je maar eenmaal in je leven een nood document kan aanvragen..

 8. Judith, bedankt voor jou duidelijke uitleg. Op deze site was ik erg overtuigd met de regels zoals ze nu moet worden uitgevoerd. Lees je weer verder op internet komt de twijfel weer boven. Moet binnen 4 dagen weg met een ID die goed is tot half juli. Om nu te kiezen voor een last minute duur spoed ID, Of laat het maar gebeurden op Schiphol met wat print out van deze site. Wat was de schade mbt het nood document, liep dat soepel, en hoe nu verder met de aanvraag van het volgende nieuwe document?? Ik heb de halve wereld al gebeld, reisorganisatie , douane, marechaussee, consulaat, enz enz…ik hou je op de hoogte…..

 9. Eddy Patings Ik vind het maar vreemd dat er onduidelijkheid over is…De kosten voor het nood document waren 46 euro en pasfoto 5 euro (in een automaat tegenover het loket van de marechaussee in hal 1, gepast betalen!) Al met al duurde het ongeveer een uur.
  Ik ga nog bedenken wat we nu gaan doen. Gaan we voor een nieuwe ID kaart, moeten we ook een nieuw visum aanschaffen. Dit zijn dus ook weer extra kosten. Ik moet eerst weten hoe het nou echt zit, anders weet ik ook niet bij wie ik restitutie aan kan vragen..

 10. Judith van veen, ik vind het vervelend om te zeggen maar vandaag met een ID van mijn zoon ( geldig tot 12 juli) gewoon naar Turkije gevlogen. Zonder enige moeilijkheden. Turkije visum bedankt voor jullie duidelijke uitleg ….

Comments are closed.